ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Ruta de la Garriga d'Empordà

ESPAI DE LA GARRIGA D'EMPORDÀ
L'espai anomenat la Garriga és una zona poc coneguda allà on la plana de l'Empordà es comença a fer muntanya. El seu relleu és suau, ondulat i de poc pendent, l'alçada màxima del qual supera lleugerament els 200 m. La seva superfície aproximada és de 1.245 ha i es troba repartit entre els termes municipals de Llers, Avinyonet de Puigventós, Vilanant i Vilafant, en una petita part.
Es tracta d'un paratge típicament mediterrani amb un excepcional patrimoni d'arquitectura de pedra seca que inclou feixes, parets, recs i barraques, construït i utilitzat pels habitants de la zona d'antuvi, però que ha arribat als nostres dies força abandonat i que requereix d'un esforç per conservar-lo i recuperar-lo.

Per a més informació de l'espai clica aquí.

DEFINICIÓ DELS ITINERARIS
La definició dels itineraris ve establerta per la idea inicial de marcar circuits tancats, de manera que sortint d'un municipi es pugui arribar al mateix nucli -sense repetir camins-, i la interconnexió entre ells.
Els itineraris de La Garriga segueixen camins ja marcats, per no omplir el territori de senyals i indicadors varis. La majoria d'itineraris formaran part de la xarxa bàsica d'Itinerànnia i la resta formarà part de la xarxa local.
Es defineixen tres itineraris tancats amb inici en cadascun dels nuclis dels pobles. Parts dels trams d'aquests itineraris són compartits, permetent combinacions de les següents rutes:
– Itinerari 1: Avinyonet de Puigventós
– Itinerari 2: Vilanant
– Itinerari 3: Llers