ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Ruta cultural d'Avinyonet

Aquesta ruta permet visitar els punts més interessants del municipi. Es tracta d’un itinerari circular que lligaria els diferents monuments i restes arqueològiques dels nuclis d’Avinyonet de Puigventós: el nucli antic (o poble pròpiament dit) amb la urbanització Mas Pau i el veïnat de Sta. Eugènia.

Ruta Cultural 

Dificultat: Fàcil

Distància: 7 Km.Desnivell: 35 metres

Recorregut: Sortim de la plaça de la Societat en direcció a Vilanant, trenquem cap als Estanyols de Mas Margall. Deixem aquest espai natural a mà dreta i girem al trencant a l'esquerra on trobem un pont que travessa el Manol. Creuem la N-260 i arribem a la urbanització Mas Pau.

Travessem pels carrers de la urbanització i seguim fins la Vil·la romana de la Font del Vilar, un conjunt arqueològic descobert recentment. Des d'aquí pel costat del Bosc de la Torre travessem les cases de la urbanització i ens dirigim a la Torre de Mas Pau. Prenem la pista de l'esquerra per arribar a l'ermita de Santa Eugènia. Des de l'ermita refem el camí cap al nucli del poble, tornem a travessar la carretera de Figueres a Besalú pel pas soterrat. Després de creuar el riu Manol seguim el camí a la dreta, cap els Horts del Manol.

Seguim el camí dels Horts fins a la pujada que ens porta al Castell de la Comanda Hospitalera. Ens dirigim a l'altra banda del Castell Comanda i trobem l'Església de Sant Esteve. Des d'aquí podem baixar en direcció al carrer del Manol i prendre el camí medieval que ens porta fins l'antic Castellot. Tornem al casc antic i seguint la vora de la carretera a Vilanant arribem al punt de partida.

Castell de la Comanda    Dòlia de la vil·la romana    Ermita de Santa Eugènia

Ruta dissenyada i implementada per l'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós.