ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Compostatge casolà


Què és el compostatge casolà?

Sabeu que el 45% de les deixalles que generem a casa són fàcilment reciclables? Descobriu el compostatge casolà!!

Compostador de 400 litres

El compostatge és un procés natural que consisteix en transformar les restes orgàniques en compost, un adob natural útil per l’agricultura i la jardineria. 
Les restes orgàniques representen pràcticament la meitat dels residus que generem. Aquestes restes són molt fàcils de reciclar, de fet tradicionalment s’han reciclat en els femers de les cases de pagès.

Si tens hort o jardí pots fer el teu propi adob amb l'ajuda d'un compostador com aquest.
Fer compostatge amb els nostres residus orgànics ens permet tancar el cicle de la matèria orgànica. El compostatge és una pràctica molt senzilla i còmoda que realitzada correctament no produeix olors ni molèsties de cap tipus.

La campanya de composatge a Avinyonet de Puigventós

L'ajuntament ofereix a tots els veïns d'Avinyonet la possibilitat d'adquirir un compostador totalment gratuït. Només cal una fiança d'entre 30€ a 90€, en funció del tamany del compostador, que al cap de 2 anys serà retornada, prèvia sol·licitud.

- Compostador petit (400 litres): 30 euros de fiança.
- Compostador mitjà (1000 litres): 60 euros de fiança.
- Compostador gran (2000 litres): 90 euros de fiança.

Campanya compostatge Cartell de la campanya de l'ARC (pdf)

L'Ajuntament, a més ofereix l'assessorament d'un tècnic a casa vostra i durant un any per assegurar que apreneu a utilitzar bé el compostador. A més us ofereix la bonificació del 10% de la taxa d'escombraries com a incentiu per la campanya. Cal sol·licitar formalment la bonificació per poder gaurdir-ne. Podeu fer-ho mitjançant instància a l'Ajuntament.

Per formalitzar la sol·licitud podeu enviar una instància genèrica (apartat de "tràmits en línia" de la web de l’Ajuntament):
https://www.seu-e.cat/ca/web/avinyonetdepuigventos/tramits-i-gestions/-/tramits/tramit/12313198?p_auth=LH6T0AQu i adjuntar el comprovant de pagament de la fiança en qüestió.

Per a més informació sobre la campanya podeu trucar al 972 547069 o bé escriure un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Estat de la campanya

La Campanya de Compostatge Casolà d'Avinyonet de Puigventós avança amb pas ferm. 

L'abril de 2005 va iniciar-se a Avinyonet de Puigventós la Campanya. Des de llavors, ja són cap a setanta les famílies avinyonetenques que han instal·lat un compostador a casa per reciclar els residus orgànics de la cuina i del jardí. Què vol dir això? 

Què vol dir compostar?

Val a dir que a l'escola també s'està incidint en el tema del compostatge a través de l'Agenda 21 Escolar (projecte educatiu mediambiental). Des d'Avinyonet es va proporcionar un compostador tant a l'escola de Vilanant com a la de Cistella.