ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Energia

EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

Pacte d'Alcaldes

El Pacte d’alcaldes és una iniciativa europea, impulsada a les comarques gironines per la Diputació de Girona i el CILMA.

El 4 de març de 2013 l'Ajuntament d’Avinyonet va signar el "Pacte d'alcaldes/esses", que consisteix en el compromís de les ciutats que s'hi adhereixin d'aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle mitjançant actuacions d'eficiència energètica i relacionades amb les fonts d'energia renovables. Així doncs, amb la signatura d'aquest Pacte, Avinyonet de Puigventós es compromet, per l’any 2020, a reduir un 20 % les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

Podeu consultar la web del Pacte d'alcaldes clicant aquí.

En el marc del "Pacte d'alcaldes/esses" s'estableix una eina clau per a que els ajuntaments assoleixin el seu compromís. Es tracta del Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES). El PAES inclourà un inventari de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle del municipi i definirà les accions necessàries per tal d’assolir els objectius del Pacte d’alcaldes. Les accions se centraran, principalment, a millorar l’eficiència energètica dels edificis públics, l’enllumenat públic, la producció d’energia renovable al municipi, com també en actuacions concretes per disminuir el consum de combustibles associats al transport.
Així mateix, també caldrà tenir en compte l’àmbit domèstic. És aquí on la ciutadania haurà de tenir un paper molt important, tant en el canvi d’hàbits com en les petites accions que poden millorar l’eficiència energètica de la seva llar.

Ja podeu consultar el Pla d’Acció per a l'Energia Sostenible (PAES supramunicipal de la Serra de l'Estela. Desembre de 2013). Aprovat per decret d''alcaldia l'11 de febrer de 2014. També el podeu consultar a la pàgina web del Pacte d'Alcaldes clicant aquí.

 

ACTIVITATS DERIVADES DEL PACTE D'ALCALDES-PAES SUPRAMUNICIPAL

1. Calculadora d'emissions. Vols calcular les emissions de CO2 que fas? Clica a la Calculadora d'emissions de gasos d'efecte hivernacle.

2. Taller de participació del dijous 30 de gener de 2014. Adreçat a aquelles persones directament relacionades amb la gestió energètica municipal, que s’estendrà a tota la ciutadania que es vulgui implicar en el procés de redacció del PAES. 

 Cartell taller participació PAES