ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Xarxa d'itineraris saludables

Què és una Xarxa d'Itineraris Saludables?

Els Itineraris Saludables són recorreguts que transcorren tant per dins el nucli urbà com pels seus entorns. Estan senyalitzats de manera permanent per facilitar la pràctica d’activitat física moderada, principalment, per promoure l’acció de caminar.

Una Xarxa d’Itineraris Saludables és un conjunt d’Itineraris Saludables connectats entre ells.

El model en xarxa presenta avantatges sobre els itineraris inconnexos ja que dóna gran autonomia a l’usuari per crear nous recorreguts segons les seves necessitats. Atenent a la seva capacitat física, als desplaçaments del dia a dia o a altres criteris, l’usuari pot triar l’itinerari que més li convingui. Dins la Xarxa, es recomanen 3 Itineraris Saludables: un de curt, un de mitjà i un de llarg.
Caminar per una Xarxa d’Itineraris Saludables permet prendre consciència del temps que es triga en recórrer les distàncies recomanades.

Cada Xarxa d'Itineraris Saludables compta amb un plafó d'informació general on es descriu la Xarxa i les seves característiques, s'explica el funcionament de la senyalística i es donen recomanacions per a la realització d'activitat física moderada aprofitant els Itineraris Saludables. 

Plànol dels itineraris saludables d'Avinyonet

Xarxa d'itineraris saludables

 Tipus de senyals 

Senyal d'Itinerari Saludable (encreuaments) Senyal d'Itinerari Saludable (encreuaments)
El senyal d'Itinerari Saludable el trobaràs en els encreuaments d'itineraris. Et proposa quina/es direccions pots prendre per seguir la xarxa.
Senyal de seguiment d'Itineraris Saludables Senyal de seguiment d'Itineraris Saludables
Els senyals petits d'Itinerari saludable t'indiquen el camí que has de seguir per continuar la Xarxa.
Senyal d'Itinerari Recomanat Senyal d'Itinerari Recomanat
A la Xarxa d'Itineraris saludables trobaràs senyals d'Itineraris recomanats (curt, mitjà i llarg). Per seguir aquests itineraris t'has de guiar sempre pels senyals grocs. Quan arribis a un encreuament t'indicarem amb colors cap a quina direcció continua l'itinerari que estàs realitzant.

Per a més informació clicar aquí.