ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Mesures preventives per minitmizar el risc de detecció de Xylella fastidiosa

Us recomanem no plantar Polygala myrtifolia als jardins per tal d’evitar el màxim possible la introducció de la Xylella fastidiosa al nostre territori.

La Xylella fastidiosa és un bacteri considerat plaga de quarantena prioritària per la UE, que pot afectar greument als nostres cultius i plantes ornamentals. Fins al moment no s’ha detectat a Catalunya però sí a França, Itàlia i Portugal i a diverses zones de l’Estat espanyol (Illes Balears i Alacant).

Colonitza el xilema, obtura els vasos conductors el que provoca l'assecament de fulles i branques, i finalment la mort de la planta.

Els cultius més afectats a Europa són l’olivera i l’ametller i entre les plantes ornamentals més atacades destaquen la Polygala myrtifolia, el Nerium oleander (baladre) i la Lavandula

La Polygala myrtifolia és una planta arbustiva molt utilitzada en parcs i jardins i que pot ser portadora de la Xylella fastidiosa i que la UE considera d’alt risc. Per aquest motiu la major part de productors de plantes de Catalunya l’han deixat de cultivar en els darrers anys com a mesura preventiva. Per tot plegat, us recomanem no plantar Polygala myrtifolia als jardins per tal d’evitar el màxim possible la introducció de la Xylella fastidiosa al nostre territori.

Finalment, us agrairíem que cas que detectéssiu símptomes de Xylella fastidiosa als vostres jardins, ho comuniqueu a l'Ajuntament o bé al Servei de Sanitat Vegetal Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., el més aviat possible, per tal de prendre mostres i procedir, si fos el cas, a la seva erradicació.

Per a més informació:
https://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/agricultura/dar_sanitat_vegetal_nou/dar_plagues_males_herbes/dar_plagues/bacteris/xylella-fastidiosa/