ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Nou itinerari dels ocells de la Garriga d'Empordà

L'itinerari forma part del projecte de millora de la nidificació d’aus de secà i sensibilització dels valors naturals de la Garriga d’Empordà.

L'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós ha creat una nova ruta interpretativa a l'espai de la Garriga d'Empordà: l'itinerari dels ocells de la Garriga d'Empordà. Aquesta permet descobrir els ambients de la Garriga, així com les diferents espècies que s’hi poden trobar. El nou recorregut, que només es pot fer a peu, compta amb 9 plafons distribuïts al llarg de l'itinerari. La informació, en format àudio, es pot descarregar a través de la lectura dels diferents codis QR dels plafons instal·lats. La informació també pot ser descarregada en format pdf clicant sobre el següent enllaç: GUIA ITINERARI ORNITOLÒGIC. Per saber on comença la ruta cliqueu sobre el següent enllaç: INICI DE LA RUTA.

    

Per altra banda, com a element de reforç de la millora de la biodiversitat, s'ha dut a terme la instal·lació de caixes niu per a diferents espècies de la Garriga d'Empordà: gaig blau, mussol i xoriguer. Aquesta proposta millora la presència d’algunes espècies d’ocells que tenen importància per a l’ecosistema, i que també són beneficioses pels conreus, i alhora presenten unes poblacions baixes a causa de la pèrdua d’espais òptims on fer els nius i/o trobar refugi.

  

Ambdues actuacions van dirigides a millorar de la biodiversitat, el seu coneixement i la reforçar l’ús públic. Aquestes s'han dut a terme gràcies a una subvenció per finançar les despeses derivades del desenvolupament d’actuacions de conservació del patrimoni natural, per a l'any 2022, de l'Area de Medi ambient de la Diputació de Girona. L'import atorgat va ser de 8.438,63 euros (90% de la base subvencionable) pel projecte de millora de la nidificació d’aus de secà i sensibilització dels valors naturals de la Garriga d’Empordà.