ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Concedida una subvenció per a la millora de la nidificació d’aus de secà i per a la sensibilització dels valors naturals de la Garriga d’Empordà

La Diputació de Girona ha atorgat una subvenció de 8.438,63 euros a l’Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós per al desenvolupament d’actuacions de conservació del patrimoni natural.

Després de tenir coneixement de la publicació d'una subvenció de la Diputació de Girona, adreçada a ajuntaments de la demarcació de Girona i a consorcis gestors d’espais d’interès natural, per finançar les despeses derivades del desenvolupament d’actuacions de conservació del patrimoni natural, per a l'any 2022, l’Ajuntament d’Avinyonet de Puigventós va sol·licitar aquest ajut pel projecte de millora de la nidificació d’aus de secà i sensibilització dels valors naturals de la Garriga d’Empordà.

La Diputació de Girona va concedir l'esmentada subvenció, per un import de 8.438,63 euros, a l’Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós pel concepte descrit. Aquest import correspon al 90% de la base subvencionable.

Amb aquesta subvenció s’han implementat dues actuacions ben diferenciades per a la Garriga, ambdues dirigides a millorar de la biodiversitat, el seu coneixement i la reforçar l’ús públic.

Per una banda, s'ha dut a terme la instal·lació de diferents caixes niu a la Garriga. Aquesta proposta millorarà la presència d’algunes espècies d’ocells que tenen importància per l’ecosistema, i que també són beneficioses pels conreus, i alhora presenten unes poblacions baixes a causa de la pèrdua d’espais òptims on fer els nius i/o trobar refugi.

Per altra banda, com a element de coneixement i reforç s’ha desenvolupat una ruta interpretativa que permeti descobrir els ambients de la Garriga d’Empordà, així com les diferents espècies que s’hi poden trobar. En breu es posarà en marxa l'itinerari dels ocells de la Garriga d'Empordà. La informació, en format àudio, es podrà descarregar/disposar, properament, a través de la lectura dels diferents codis QR dels plafons instal·lats. Us mantindrem informats de les novetats al respecte.