ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Engeguem la Setmana Sense Soroll 2022 a Avinyonet de Puigventós

Del 25 d’abril a l’1 de maig, la SSS2022 Abaixem el volum, per a contribuir a millorar la qualitat acústica a Catalunya.

La contaminació acústica és un dels principals problemes de salut ambiental a Europa. És causada pel soroll procedent de diverses fonts i està àmpliament present, no només als entorns urbans més concorreguts, sinó cada cop més en entorns naturals. Els efectes negatius sobre les persones exposades a la contaminació acústica inclouen les amenaces per al benestar de les poblacions humanes, la disminució de la capacitat d’aprenentatge a l’escola dels nostres fills i l'alt preu econòmic que la societat ha de pagar com a conseqüència d’aquesta exposició. També cal mencionar el deteriorament de la salut i la distribució de la fauna salvatge terrestre i marítima.

En aquest sentit, del 25 d'abril a l’1 de maig de 2022 se celebra a Catalunya la Setmana Sense Soroll (SSS) que promou mesures i iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica, com ara la difusió, sensibilització i l’educació ambiental, amb l’objectiu de donar visibilitat a les eines de gestió i control, així com impulsar la col·laboració entre administracions amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria. 

Amb el lema "Abaixem el volum", la SSS del 2022 té com a objectiu posar en valor totes aquelles mesures permanents, actuacions i accions que permeten millorar la qualitat acústica del nostre entorn. 

L’Ajuntament d’Avinyonet de Puigventós té aprovat el mapa de capacitat acústica i és conscient de la necessitat de promoure la prevenció de la contaminació acústica i, de forma indirecta, promoure la salut de les persones. És per aquest motiu que l'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós s'adhereix a la Setmana Sense Soroll 2022, sota el lema "Abaixem el volum". 

En el cas d'Avinyonet de Puigventós, algunes de les mesures implementades o que s'implementaran al llarg d'aquest 2022, al nostre municipi, per tal de prvenir la contaminació acústica són:

  • Difusió i divulgació del MAPA DE CAPACITAT ACÚSTICA D'AVINYONET DE PUIGVENTÓS entre la ciutadania.
  • Incorporació al web de l’administració o institució responsable d’un apartat específic en matèria de contaminació acústica que també inclogui la normativa i el mapa de capacitat acústica.
  • Desenvolupament de projectes d’inversions en millores del confort i aïllament acústic en equipaments municipals i centres educatius.
  • Realització de campanyes de sensibilització pròpies (control de soroll en motocicletes, etc.).
  • Ús de vehicles elèctrics en les flotes de transport públic.
  • Promoció d’altres vehicles (ús de la bicicleta , ajuts i subvencions de la bicicleta elèctrica....).
  • Creació d'aparcaments d'enllaç o de dissuasió que evitin circular per les vies urbanes més exposades.
  • Creació o ampliació dels camins escolars segurs.     

Per a més informació sobre la contaminació acústica, cliqueu sobre l'enllaç.