ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Grip aviària o influença aviària d’alta patogenicitat (IAAP) a Europa

Recordem la importància i l’obligació de notificar qualsevol sospita de la malaltia ja sigui a l'Ajuntament o directament a l’Oficina comarcal del DARP.

La grip aviària o influença aviària d’alta patogenicitat (IAAP) és una malaltia vírica que afecta principalment les aus aquàtiques, però també els galls dindi i l’aviram en general. L’agent causal són diversos subtipus del virus del gènere Influenzavirus A. La infecció per virus d'alta patogenicitat causa malaltia greu i letalitat alta en aus.

Entre l’agost i principis de desembre, les aus migratòries abandonen les zones on han passat la primavera i l’estiu cap a llocs més càlids i, durant aquesta migració, poden fer aturades en múltiples llocs de descans a Europa. Durant el darrers mesos, s’han anat declarant diferents focus d’IAAP que han avançat des de l’est d’Europa fins a introduir-se a països relativament propers com Alemanya, Holanda, Regne Unit, Irlanda o Dinamarca.

Davant d’aquesta situació s'ha realitzat una anàlisi de risc d’introducció del virus a l’Estat Espanyol. A partir d’aquest anàlisi de risc s’ha identificat una sèrie de zones d'alt risc (municipis inclosos a les zones d’especial risc de l’annex II de l’ordre APA/2442/2006) i moderat (municipis inclosos a la zona d’especial vigilància de l’annex III de l’ordre APA/2442/2006) de les quals Avinyonet de Puigventós no en forma part de cap de les dues.

No obstant, insisitim a tots els particulars que es dediquen a la cria o al manteniment per autoconsum d’aus de corral, que comuniquin a l’Oficina comarcal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) aquesta activitat i que compleixin els requisits que consten al tríptic que s’annexa a continuació.

Finalment, recordem la importància i l’obligació de notificar qualsevol sospita de la malaltia ja sigui a l'Ajuntament, o directament a l’Oficina comarcal del DARP.

 

Gràcies, una vegada més, per la vostra col·laboració.