ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Nou frau de comerç online: el brushing

En alguns casos el que s’està enviant són llavors foranes per a sembrar, amb els greus perills que això pot comportar, entre els quals cal destacar la possible introducció d’espècies de males herbes, plantes invasores o nous patògens.

Benvolguts veïns i veïnes,

Us informem que s’ha detectat un nou frau del comerç online, que consisteix en l’enviament de paquets petits amb objectes de poc valor, no comprats, a través de diverses plataformes de comercialització online per augmentar el posicionament de les empreses en aquestes plataformes de venta. Aquesta tècnica es coneix com Brushing.

La Comissió Europea ha alertat que en alguns casos el que s’està enviant són llavors foranes per a sembrar, amb els greus perills que això pot comportar, entre els quals cal destacar la possible introducció d’espècies de males herbes o plantes invasores, posant en risc la conservació de la biodiversitat dels nostres ecosistemes i l’entrada de llavors contaminades amb nous patògens (bacteris, fongs o virus) que podrien afectar la sanitat dels nostres cultius.

Des de l'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós sol·licitem la vostra col·laboració per poder fer front al frau de comerç online de llavors mitjançant la pràctica del Brushing al nostre municipi. Demanem que en cap cas se sembrin ni es llencin a les escombraries o al medi aquestes llavors i que aquestes es portin a l'Ajuntament o bé a l'Oficina Comarcal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP).

Agraïm per endavant la vostra col·laboració i restem a la vostra disposició per a resoldre qualsevol dubte sobre aquesta qüestió.