ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Les darreres pluges poden contribuir a un augment de la presència de mosquit tigre

Buida, capgira i elimina tots els objectes amb aigua acumulada abans de djous 30 de juliol.

Les pluges dels passats dijous 23 i divendres 24 de juliol van activar molts focus de cria de mosquit tigre.

Com bé sabeu, des del mes de maig fins el mes d'octubre, cada any, l'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós fa tractament antilarves contra la propagació del mosquit tigre als espais públics municipals, com a membres de la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter. No obstant, la lluita contra el mosquit tigre també és molt important dur-la a terme als espais particulars com són les terrasses, jardins i balcons.

En aquest sentit, i després d'aquestes pluges cal aplicar mesures de prevenció al nostre entorn per evitar el desenvolupament de les larves de mosquit nascudes, que al cap de set dies es converteixen en mosquits adults. Per això cal buidar, capgirar i eliminar tots els objectes amb aigua acumulada abans del dijous 30 de juliol.

Per altra banda, els horts són espais on la presència de mosquit tigre és habitual i pot arribar a causar moltes molèsties als ciutadans que viuen o transiten per zones properes. 

El mosquit tigre als horts hi troba molts objectes destinats a acumular aigua, com dipòsits o bidons. No hi ha cap problema en acumular aigua, si els dipòsits estan tapats hermèticament o amb tela mosquitera de malla fina. Si deixem forats més grans que un mosquit, la femella hi podrà entrar i realitzar la posta. D'aquesta manera s'acabarà reproduint i generarà molts mosquits. Val a dir que també és molt important capgirar els objectes que poden retenir aigua de pluja.

Podeu visualitzar el vídeo ESPECIAL HORTS clicant obre l'enllaç.