ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Gestió de residus domèstics i desinfecció en l’actual situació de crisi sanitària pel coronavirus

L'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós, diàriament, portem a terme la neteja i desinfecció de les àrees d'aportació i contenidors però també demanem la vostra col·laboració en relació a la gestió de residus.

La recollida de residus és un dels serveis bàsics que es mantenen durant l'Estat d'alama. Les recomanacions sobre la gestió dels residus domèstics en l’actual situació de crisi sanitària pel coronavirus són:

1. Habitatges sense casos positius per coronavirus:

Separeu tots els residus tal com es fa habitualment: orgànica, vidre, paper-cartró, envasos lleugers i resta (també coneguda com a rebuig).

2. Habitatges amb pacients positius o en quarantena per coronavirus:

No s’han de separar els residus. Tots els residus que es generin seran considerats com a resta i cal treure’ls seguint els següents passos:

  • Dipositeu tots els residus del pacient en una bossa (1) de plàstic dins un cubell, preferiblement amb tapa i pedal, a l’habitació on es trobi confinat o confinada.
  • Tanqueu la bossa (dins l'habitació de la persona malalta) i dipositeu-la dins una altra bossa (2), juntament amb els guants i la mascareta del cuidador o cuidadora (un cop fora de l'habitació).
  • Un cop tancada la segona bossa, dipositeu-la dins la bossa (3) corresponent a la fracció resta del domicili.
  • Dipositeu la bossa de resta al contenidor de la fracció resta. Està totalment prohibit dipositar-la en els contenidors o cubells de qualsevol de les fraccions de recollida selectiva o abandonar-la a la via pública.
  • En acabar, realitzeu una neteja completa de mans, amb aigua i sabó (o amb solució hidroalcohòlica) durant almenys 30 segons.
  • En el cas dels altres residus, i com a norma general per a tots els habitatges, cal emmagatzemar els voluminosos, residus de poda, etcètera, fins que les deixalleries i la resta de serveis tornin a estar operatius. Tampoc no es poden deixar mobles ni voluminosos al costat dels contenidors.

IMPORTANT: els guants i mascaretes han de ser llençats al contenidor de resta (rebuig). 

En aquest sentit l'Alcaldessa d'Avinyonet de Puigventós, Júlia Gil Vilar, ha dictaminat el ban següent:

Per altra banda, recordar-vos que l'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós, diàriament, portem a terme la neteja i desinfecció de les àrees d'aportació i contenidors. També, s'intensifica la neteja dels carrers que poden concentrar més afluència de gent, com són els de la botiga i la farmàcia, al poble i el de la fleca, a la urbanització Mas Pau.

      

Finalment, insistir que la millor mesura per evitar el contagi és el confinament estricte a casa i la higiene i neteja acurada de les mans. Us demanem que respecteu les restriccions de mobilitat.

Amb la vostra col·laboració, podrem evitar la propagació del coronavirus.