ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Denunciem l'incivisme i les destrosses que alguns visitants ocasionen en parets i barraques de pedra seca a Avinyonet de Puigventós

Des de l'Ajuntament donem tot el suport a una família del municipi que ha denunciat públicament, a diferents mitjans, les destrosses ocasionades en terrenys de propietat privada de la Garriga d'Empordà.

És el que ha viscut en Marc Puig en les darreres setmanes. La seva família és propietària d'un terreny a la Garriga d'Empordà, entre Avinyonet i Llers, i ha patit nombroses destrosses ocasionades pel pas de persones. Diu estar-ne «fart» perquè és un problema que arrosseguen «des de fa temps».

Explica que les parets més baixes són d'un metre i mig i que la seva família ha col·locat una porta de fusta d'accés a la parcel·la de propietat privada que en els darrers dies s'han trobat trencada. Cada setmana -assegura- han de refer parts de la paret de pedra seca. La situació diu que s'agreuja «quan comença la temporada de cacera» i que a mitjans d'octubre s'intensifica amb la presència de boletaires, quan subratlla que creix el volum de deixalles. 

Des de l'Ajuntament, es considera que no es pot acusar a cap col·lectiu en concret, que són actes causats per persones incíviques i que aquests comportaments no es poden tolerar. No és tan sols un greu atemptat a la propietat privada sinó que, a més a més, s'està fent malbé patrimoni històric que des del municipi es vetlla per preservar: barraques, camins, parets, feixes, passeres i recs, declarats recentment per la UNESCO com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat. Una vertadera xarxa d’infraestructures, en diríem avui, que va transformar zones ermes en llocs productius. Demanem respecte per aquestes construccions, les quals requereixen d'un esforç molt important per conservar-les i recuperar-les.