ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Campanya de prevenció contra la vespa asiàtica

Instal·lades sis trampes: a l'escola Gonçal Comellas, a la llar d'infants El Puigventós, als equipaments del Futbol i la Petanca, al cementiri, a la zona de Mas Margall i a la deixalleria de la urbanització Mas Pau.

La setmana passada es varen instal·lar sis trampes de vespa asiàtica (Vespa Velutina) en diferents indrets del municipi: a l'escola Gonçal Comellas, a la llar d'infants El Puigventós, als equipaments del Futbol i la Petanca, al cementiri, a la zona de Mas Margall i a la deixalleria de la urbanització Mas Pau.

La finalitat d'aquestes trampes és detectar si hi ha presència de la vespa en qüestió i, si és el cas, capturar-les. Cada cert temps es realitzarà el control de les trampes, per part de l’empresa que les ha col·locat, i es farà un registre dels exemplars capturats. 

Per intensificar la campanya de control de nius de Vespa Velutina es demana a la població que si detecta nius, ho comuniqui a l’Ajuntament. 

La vespa asiàtica o Vespa Velutina és una espècie forana procedent del sud-est asiàtic. A Europa, ha trobat un clima ideal per al seu desenvolupament, ha trobat abundància d’aliment i, el més important, no hi té cap enemic natural, això l’ha convertit en una espècie invasora que es reprodueix i es dispersa per tot el continent ràpidament.

Tot i no ser una espècie perillosa per a la salut i el benestar humà, sí que ho és per la biodiversitat i l’apicultura, ja que desplaça les vespes autòctones i caça centenars d’abelles diàriament (en època de cria) per alimentar les seves larves.

L’efecte és sobretot rellevant amb les abelles de la mel. Aquesta, a més de ser una espècie de gran interès apícola, també és molt important per la seva capacitat de pol·linitzar la ­flora autòctona, realitzant una funció de vital importància en el manteniment dels nostres ecosistemes.