ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Campanya Sóc responsable 2019!

Nova campanya d'esterilització i/o identificació d'animals de companyia.

Des de FAADA, Fundació per l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals, s'està preparant la 8a Campanya d'esterilització i/o identificació d'animals de companyia.
Com cada any, els usuaris propietaris d'animals es podran inscriure a la web www.socresponsable.org (a partir del 5 de febrer s'activarà el formulari d'inscripció) i així accedir a la identificació i esterilització dels seus animals de companyia als preus màxims establerts per la Fundació.

Dins les campanyes “Sóc Responsable” anteriors es va conseguir fer 79.109 identificacions i esterilitzacions, gràcies a la col·laboració de quasi 300 centres veterinaris. Aquesta xifra ha evitat milers de naixements i milers de despeses a l’administració i a les entitats protectores d’animals perduts o abandonats.

Com a novetat aquest any, s'ha ampliat la campanya a les Comunitats Autònomes de Madrid, Andalusia i Extremadura. Es segueix incloent descomptes en serveis d’educadors canins, ja que els problemes de comportament són una de les causes més habituals d’abandonament. I com a última novetat i no menys important, la campanya no té data de finalització, sinó que cada centre veterinari decideix quan la vol finalitzar amb un mínim de 3 mesos de durada, per tant fins el 3 de maig hi haurà la majoria de centres veterinaris participant, però durant tot l’any hi haurà algun centre oferint preus de campanya i el formulari per inscriure’s estarà actiu tot l’any.

Sota el títol de campanya Sóc Responsable es pretén:
• Informar a la ciutadania de l’obligació legal de tenir identificats els seus animals (amb el microxip i la xapa corresponents) i registrats al cens municipal.Conscienciar sobre els avantatges d’esterilitzar els animals.
• Controlant la natalitat evitem no només els problemes de salut i comportament del nostre animal, sinó que estem contribuint a evitar la superpoblació que provoca l’abandonament.
• Identificar i esterilitzar el màxim nombre d’animals de companyia amb la finalitat de tenir un control sobre la seva natalitat i millorar el seu benestar –físic i psicològic-.
• Ajudar a optimitzar els recursos destinats per l’administració pública i les entitats protectores privades, evitant recollides i acollides d’animals perduts i abandonats.
Us adjuntem la carta de presentació de la campanya a veterinaris, perquè la feu arribar als veterinaris dels vostres municipis per si tenen interès en adherir-se. Des de FAADA, entenem que aquesta iniciativa genera un benefici transversal, per a les persones, pels animals, per les administracions i per les entitats privades de protecció i per la societat en general.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.