ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Posada en marxa d'un punt d’informació energètica a Avinyonet

Vols entendre les factures d'energia elèctrica?

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà posarà en marxa el Punt d’Informació Energètica itinerant a un total d’11 municipis. Es tracta d’una iniciativa de l’Agència Comarcal de l’Energia i el Clima que posarà a disposició de cadascuna d’aquestes poblacions d’un tècnic per informar i assessorar sobre la facturació, augment i disminució dels consums en els habitatges. L’acció durarà tot un any.

Avinyonet de Puigventós ha sol·licitat aquest servei. Properament un tècnic del Consell es desplaçarà als punts assignats del municipi i durant dues hores atendrà els veïns que vulguin reduir la despesa energètica i directament, per tant, la despesa econòmica. Els horaris d'atenció aniran variant amb la intenció de poder donar un ampli ventall d'oportunitats als ciutadans. Aquests són els horaris per aquest 2018:

AVINYONET DE PUIGVENTÓS
ACTE DIA HORA LLOC
Xerrada Dijous 27 de Setembre 20-21 h Centre Cultural Puigventós
Cita amb tècnica energètica Dimarts 16 d’Octubre 17-19 h Biblioteca municipal d'Avinyonet
Cita amb tècnica energètica Dimecres 14 de Novembre 13-15 h Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós
Cita amb tècnica energètica Dijous 20 de Desembre 17-19 h​ Biblioteca municipal d'Avinyonet

Des del Punt d’Informació Energètica es plantegen objectius com fomentar l'aplicació de bones pràctiques d'estalvi i eficiència energètica entre la ciutadania o crear consciència energètica i informar sobre els impactes negatius, sobre el medi ambient i sobre la salut de les persones, de l'actual model energètic. Amb aquest projecte també es podran detectar casos de pobresa energètica de famílies que passen per dificultats econòmiques i corren el risc de veure's privats de l'accés als serveis bàsics de llum, aigua o gas i informar-ne als tècnics de serveis socials.

A més, es realitzarà dues xerrades informatives. La primera servirà per entendre la factura de la llum i donar a conèixer el Punt d'Informació Energètica, i una altra, en finalitzar l'any, per valorar el servei que s’haurà ofert als ciutadans. 

 CARTELL DE LA PRIMERA XERRADA D'INICI DEL SERVEI

Paral·lelament als punts d'informació en els municipis, a partir del mes de setembre, es posarà a disposició de la ciutadania en general un web informatiu amb temàtiques d'interès energètic com línies de subvenció o consells pràctics d'estalvi energètic. El web també incorporarà una bústia on-line on es podran realitzar consultes.

Esperem que sigui del vostre interès!