ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

L'ICGC en procés d'elaborar el Mapa de Sòls d'Avinyonet

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha contractat Geoservei, Projecte i Gestió Ambiental, S.L. per fer l'estudi.

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) realitza, dins de les seves funcions, el Mapa de Sòls de Catalunya, a escala 1:25.000. Aquesta sèrie cartogràfica composta per 305 fulls, té com a objectiu obtenir informació detallada dels sòls de Catalunya i servir com a eina de suport en decisions sobre el territori.

Amb aquesta finalitat, l’empresa Geoservei, Projecte i Gestió Ambiental, S.L. ha estat contractada per l’ICGC per a la realització del tall corresponent al full de Figueres, que inclou parcialment el nostre municipi (zona nord).

És per aquest motiu que ens plau informar-vos que el proper mes d'agost, els tècnics de Geoservei, Projecte i Gestió Ambiental, S.L. faran unes primeres observacions pel terme d’Avinyonet de Puigventós, principalment a la zona agrícola i forestal, observant els sòls a partir d’alguns talls dels camins i/o amb la barrina manual. A partir d’aquell moment decidiran si han de fer alguna cala per determinar millor les característiques dels sòls. En principi, la mateixa empresa intentarà contactar directament amb els agricultors que s'aniran trobant per la zona per comentar-los els treballs que s’estan efectuant i per agilitzar els possibles permisos a sol·licitar (en cas que sigui necessari), intentant causar el mínim de molèsties. A partir de setembre i fins a finals d’octubre, els treballs de camp es reduiran bastant i tornaran a consistir en petites observacions per acabar de delinear amb la major precisió possible les àrees on es localitzen els diferents tipus de sòls.

Per tot plegat els informem i els demanem les màximes facilitats per la mencionada empresa encarregada de l'estudi en qüestió.

Salutacions cordials,