ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Xerrada Tria l'orgànica!

S'inicia la campanya informativa per a la recollida de la fracció orgànica, organitzada pel Consell Comarcal. Serà dimecres 18 de juliol al Centre Cultural Puigventós!

Benvolguts/des,

Des del Consell Comarcal de l'Alt Empordà s'ha engegat una campanya d'implantació i millora de la recollida selectiva de la FORM per als municipis que han de prestar el servei de recollida d'orgànica. Per fer-ho han rebut dues subvencions, una per a projectes de foment de la recollida selectiva de la FORM, de la Generalitat de Catalunya, i una altra de MAGRAMA 2015, del Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente. Els municipis que disposen d'aquesta subvenció per a la campanya són Avinyonet de Puigventós, Bàscara, Cabanes, Colera, El Far d'Empordà, El Port de la Selva, Garriguella, Navata, La Jonquera, L'Armentera, Llançà, Llers,Pau, Peralada, Portbou, Sant Pere Pescador, Vilamalla, Vilafant i Torroella de Fluvià.

Avinyonet de Puigventós va implantar la recollida de matèria orgànica l'any 2010. En general, la recollida al municipi és baixa i ens agradaria posar-hi remei. Per a una bona acceptació de la recollida de la fracció orgànica dels residus municipals és totalment necessari que els ciutadans estiguin sensibilitzats i informats. És per aquest motiu que dimecres de la setmana que ve tindrà lloc al nostre municipi una xerrada sota el títol Tria l'orgànica!  En aquesta sessió es donaran a conèixer tots els detalls respecte als horaris de recollida, situació de les àrees de contenidors i característiques de la deposició del residu al contenidor, i es farà entrega del material necessari per a la recollida així com el material informatiu per a cada unitat familiar: 1 cubell airejat, 1 paquet de 30 bosses compostables, 1 fulletó informatiu i 1 imant informatiu.

La campanya de sensibilització que executa el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, en coordinació amb els diferents ajuntaments inclou, a part d'aquesta xerrada:

  • Visita porta a porta dels educadors ambientals als ciutadans que no hagin assistit a la xerrada informativa amb el lliurament del material necessari.
  • Des de la implantació del servei fins a un any després, es posarà a disposició dels ciutadans, espais de comunicació coordinats pels educadors ambientals on resoldre dubtes i informar-se, fent èmfasi en la importància de separar correctament des del primer dia.
  • Actuació teatral del personatge "Pitu Tries" al teatre municipal, per a tots els nens del poble, informant-los dels nous canvis i de la importància de separar correctament tots els residus.

Per a més informació cliqueu sobre l'enllaç Notícies de l'àrea de medi ambient

Salutacions cordials,