ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Exposició Garriga d'Empordà

Detall interior barraca de pedra seca

Demana l'exposició itinerant "La Garriga d'Empordà, paisatge de pedra, paisatge viu".

L'exposició itinerant La Garriga d'Empordà, paisatge de pedra, paisatge viu proposa fer un recorregut per l’espai de la Garriga d’Empordà i conèixer de primera mà la varietat d’ambients de la nostra Garriga, els seus racons, els elements que en formen part, en definitiva, la diversitat dels seus paisatges. Aquesta heterogeneïtat és el resultat de l’empremta que els homes i dones de la Garriga han deixat en el territori al llarg de la història. L’itinerari segueix dues línies principals. Per una banda dóna a conèixer la sorprenent biodiversitat que amaguen els seus diferents hàbitats i, per l’altra, es mostra la forma de veure i viure la Garriga per part de la seva gent, que ha donat lloc a la creació d’un paisatge agrari ordenat i respectuós amb el seu entorn natural.

L’exposició també inclou : 

- un audiovisual “Entre pagesos i picapedrers. Memòria d'un temps en extinció”. Aquest pren com a fil argumental les transformacions d’aquest espai al llarg dels darrers quatre segles. El discurs es construeix a partir de fonts documentals i literàries així com testimonis orals de persones que han viscut alguns d’aquests canvis.
- un espai de jocs amb el lema “Juga amb la Garriga” que et farà conèixer de forma lúdica i dinàmica els valors d’aquest espai.

L’exposició itinerant té la clara voluntat de donar a conèixer la Garriga, mostrar-ne la vàlua, conscienciar i preservar. Podeu consultar el díptic informatiu.

Demana-la a l'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós. El transport i muntatge va a càrrec dels sol·licitants. Per a més informació trucar al telèfon de l'Ajuntament o bé enviar un correu-e a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

----------------------------------------------------------------------------------------

Podeu visualitzar els diferents plafons de l’exposició:

- Plafó entrada
- Plafó títol
- Plafó presentació
- Plafó situació
- Plafó geologia
- Plafó flora1
- Plafó flora2
- Plafó aigua
- Plafó fauna
- Plafó hàbitats-fauna1
- Plafó hàbitats-fauna2
- Plafó hàbitats-fauna3
- Plafó hàbitats-fauna4
- Plafó història
- Plafó plànol propietat
- Plafó usos tradicionals
- Plafó pedra seca
- Plafó barraques
- Plafó altres monuments
- Plafó paisatge
- Plafó situació actual
- Plafó aposta de futur
- Plafó cites pedra seca 1
- Plafó cites pedra seca 2
- Plafó cites paisatge
- Plafó paper ecològic de la pedra seca

Detall dels quatre plafons de fauna.

Aquesta exposició itinerant es va inaugurar a Avinyonet de l’11 de maig al 2 de juny 2007. També s'ha exposat a Llers, Vilanant, Vilafant, Figueres i Maçanet de Cabrenys.