ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Bona feina dels participants de la jornada de neteja “Fem dissabte a La Garriga d’Empordà d’Avinyonet”

Moltes gràcies a tots els voluntaris participants de la neteja!

Dissabte passat, 3 de març de 2018, l’Ajuntament d’Avinyonet de Puigventós amb la col·laboració de l’Associació de GAS Mountain va organitzar una matinal de neteja a l’espai de la Garriga d’Empordà d’Avinyonet, sota el lema “Fem dissabte a la Garriga d’Empordà”.

L’activitat va comptar amb un gran èxit de participació, cap a 30 voluntaris, que amb poc més de tres hores van recollir, aproximadament, 4-5 m3 de residus de la zona de la Garriga d’Empordà, classificats en vidre, envasos, pneumàtics, cartutxos de caça, runa, rebuig i voluminosos.

Per dur a terme l’acte es va seguir el camí que mena a l’antic abocador de Figueres (en terme municipal d’Avinyonet) tot passant per la Garrigueta i pel marge dret del Rec de les Costes. Mentre seguien la ruta i anaven recollint les deixalles, els participants van poder gaudir del paratge típicament mediterrani amb un excepcional patrimoni d'arquitectura de pedra seca que inclou feixes, parets, recs i barraques, construït i utilitzat pels habitants de la zona d'antuvi, i que requereix d'un esforç per conservar-lo i recuperar-lo.

L'activitat ha estat una prèvia a la campanya Let’s Clean Up Europe, que tindrà lloc el proper dissabte 12 de maig, i que consisteix en una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc. Val a dir que el 15 de setembre de 2018 n'hi tornarà a haver-hi una altra.

Agraïm la col·laboració de tots el voluntaris! 

       

I informem que la brigada municipal també ha fet la seva feina i han recollit totes les deixalles per dur-les a la deixalleria.