ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Setmana de l'energia sostenible 2013

Enguany, la Setmana de l'Energia Sostenible serà del 24 al 30 de juny. En aquest sentit, Avinyonet de Puigventós ja és un dels més de 3.500 municipis europeus que ha signat el Pacte d'alcaldes.

El Pacte d'alcaldes és una iniciativa europea, impulsada a les comarques gironines per la Diputació de Girona i el CILMA.

Avinyonet de Puigventós, amb la signatura del Pacte, es compromet, per l'any 2020, a reduir un 20 % les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.

Per tal d'assolir aquest objectiu tan ambiciós, l'Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Girona i el CILMA, està redactant el Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES). El PAES inclourà un inventari de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle del municipi i definirà les accions necessàries per tal d'assolir els objectius del Pacte d'alcaldes.

Les accions se centraran, principalment, a millorar l'eficiència energètica dels edificis públics, l'enllumenat públic, la producció d'energia renovable al municipi, com també en actuacions concretes per disminuir el consum de combustibles associats al transport.

Així mateix, també caldrà tenir en compte l'àmbit domèstic. És aquí on la ciutadania haurà de tenir un paper molt important, tant en el canvi d'hàbits com en les petites accions que poden millorar l'eficiència energètica de la seva llar.

La redacció del pla té una durada aproximada de tres mesos. Properament es realitzarà un taller de participació, adreçat a aquelles persones directament relacionades amb la gestió energètica municipal, que s'estendrà a tota la ciutadania que es vulgui implicar en el procés de redacció del PAES. Si teniu interès a participar-hi, podeu trucar al 972547069 o enviar un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..