ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Campanya Sóc responsable 2018!

Nova campanya d'esterilització i/o identificació d'animals de companyia.

Des de FAADA, Fundació per l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals, s'està preparant la setena Campanya d'esterilització i/o identificació d'animals de companyia.
Com cada any, els usuaris es podran inscriure a la web www.socresponsable.org per poder intervenir als seus animals en els centres veterinaris adherits a Catalunya. Les persones interessades de fora de Catalunya trobaran informació sobre les campanyes actives a nivell estatal a la nova web www.soyresponsable.org.

L’any 2017 la campanya va aconseguir dur a terme 8.439 esterilitzacions i 5.564 identificacions en tres mesos, gràcies als 286 centres veterinaris que van participar. En total, des de la seva posada en marxa el 2012, s'han realitzat un total de 46.561 actuacions veterinàries. Enguany la campanya estarà en funcionament des del 5 de febrer fins al 5 de maig de 2018.

En general, sota el títol de campanya Sóc Responsable es pretén:

  • Informar a la ciutadania de l’obligació legal de tenir identificats els seus animals, amb el microxip i la xapa corresponents i registrats al cens municipal. Per facilitar aquesta tasca, FAADA regala una xapa a cadascun dels inscrits.
  • Conscienciar sobre els avantatges d’esterilitzar els animals. Controlant la natalitat evitem no només els problemes de salut i comportament del nostre animal, sinó que estem contribuint a evitar la superpoblació que provoca l’abandonament.
  • Identificar i esterilitzar el màxim nombre d’animals de companyia amb la finalitat de tenir un control sobre la seva natalitat i millorar el seu benestar (físic i psicològic).
  • Ajudar a optimitzar els recursos destinats per l’administració pública i les entitats protectores privades, evitant recollides i acollides d’animals perduts i abandonats.

Un dels principals objectius d'aquesta 7a edició de la campanya de FAADA, però, és aconseguir que s’esterilitzi el major nombre possible de GPPs (Gossos Potencialment Perillosos) i que els propietaris deixin de contribuir a la sobrepoblació dels refugis mitjançant una activitat que, a falta de permisos i nucli zoològic, és il·legal.

Una altra novetat per a aquest 2018, és que a la web de la campanya s'oferiran descomptes també per a cursos i visites privades d'educadors canins. Els problemes de comportament són una de les principals causes d'abandonament i aquestes facilitats pretenen ajudar als ciutadans a trobar solucions en aquest aspecte.

Per a més informació www.socresponsable.org.

Salutacions,