ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Projecte de remodelació i reorganització del pati de l’escola Gonçal Comellas

Els pati de l’escola considerat com un espai d’oportunitats educatives. 

El pati escolar és un dels pocs espais, si no l’únic, pensat exclusivament per al joc i l’esbarjo dels infants i, alhora, és un espai educatiu dintre dels centres escolars. Ambdós factors converteixen el pati, doncs, en un espai privilegiat i amb moltes possibilitats, sempre i quan el seu disseny sigui adequat.

L’escola Gonçal Comellas començarà aquest nou curs escolar amb un pati totalment remodelat. Amb aquesta actuació s’ha pretès una transformació positiva d’aquest espai a fi de millorar el temps d’esbarjo, tant escolar com extraescolar. Per dur a terme el disseny de la millora del pati s’ha implicat tant a la direcció de l’escola com a l'Associació de Famílies d’Alumnes de l’Escola Gonçal Comellas (AFA) tot identificant i valorant els elements que es mantindrien i els que es canviarien.

Les actuacions, realitzades per part de l’ajuntament d’Avinyonet de Puigventós, han consistit en reubicar una de les sorreres lluny de la pista esportiva, ja que la sorra feia malbé el seu paviment. En el seu lloc s'ha posat  gespa artificial de molt més fàcil manteniment i més afí amb la veïna zona lúdica de cautxú, la qual també ha patit una actuació neteja i millora. També s’ha plantat un lledoner per tal que hi hagi ombra en aquesta zona de jocs i gespa artificial. Finalment s’ha col·locat unes jardineres fetes amb “caixes de fruita” on es plantaran plantes aromàtiques i plantes amb flor.

D’aquesta manera, les àrees clarament definides del pati escolar serien:

  • Zona de jocs creatius 
  • Zona de sorral
  • Zona de jocs per a interactuar
  • Zona de jocs d’esport
  • Zona d’hort i bassa