ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Conveni de col·laboració entre Nissan, Diputació de Girona i CILMA per a la promoció conjunta del vehicle elèctric

L’alcaldessa d’Avinyonet de Puigventós, Júlia Gil Vilar, juntament amb l’agutzil municipal, han anat a recollir el vehicle a la concessionària NISSAN INTERDIESEL de Figueres

Benvolguts/des,

La iniciativa europea del Pacte d’alcaldes té per objectiu reduir un 20% les emissions de CO2 per a l’any 2020. La Diputació de Girona és coordinadora territorial de la iniciativa, i CILMA és l’estructura de suport, i ambdues la promouen conjuntament a la demarcació de Girona; per aquest motiu, la majoria dels ajuntaments de la demarcació de Girona es van adherir a aquesta iniciativa europea. Actualment, 196 municipis tenen plans d’acció per a l’energia sostenible (PAES) aprovats pels plens municipals corresponents, entre els quals hi ha Avinyonet de Puigventós.

Els vehicles més eficients i amb zero emissions de CO2 i òxids de nitrogen, entre els quals figuren els de tecnologia elèctrica, han d’exercir un paper fonamental en l’assoliment dels compromisos adquirits pels municipis en matèria d’estalvi energètic, de respecte al medi ambient i reducció de la contaminació acústica, així com en la millora de la qualitat de l’aire i la sostenibilitat del transport a les ciutats metropolitanes.

Arrel de la signatura d’un conveni de col·laboració entre Nissan, Diputació de Girona i CILMA per a la promoció conjunta del vehicle elèctric, l’Ajuntament d’Avinyonet de Puigventós podrà disposar gratuïtament d’una furgoneta Nissan e-NV200 del dia 20 de juliol al 10 d'agost de 2017.

Les parts signatàries consideren que la promoció i utilització de vehicles elèctrics és una de les millors solucions per reduir les emissions de CO2 i òxids de nitrogen i com a mitjà de millora de l’eficiència energètica en el transport. Les administracions públiques han de promoure una major participació en l’ús d’aquests vehicles, mitjançant un efecte exemplificatiu, per demostrar que són perfectament utilitzables per als serveis de les entitats municipals com a vehicles de representació per als seus alts càrrecs, així com per exercir les funcions del personal tècnic i de manteniment.

Per tot plegat, avui, dijous 20 de juliol de 2017, l’alcaldessa d’Avinyonet de Puigventós, Júlia Gil Vilar, juntament amb l’agutzil municipal, han anat a recollir el vehicle en qüestió a la concessionària NISSAN INTERDIESEL de Figueres.