ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Visita guiada de les obres de restauració de La Comanda

Vols conèixer un bocí més de la història d'Avinyonet de Puigventós? Vine el proper 14 de juliol, a les 19:30h, a la Plaça de l'Església d'Avinyonet!

Benvolguts/des,

Ens plau informar-vos que el proper divendres 14 de juliol, a les 19:30h, tindrà lloc, per a qui estigui interessat, una visita guiada de les obres de La Comanda Hospitalera d'Avinyonet de Puigventós.

L'any 2016 es va sol·licitar una subvenció del Servei de Monuments de la Diputació de Girona, per a un import de 10.000 euros, per a la consolidació i estudi del Castell de la Comanda. Arrel d'aquest ajut es van enderrocar els elements recents que distorsionaven la façana de l'edifici del comandador, es va consolidar un arc d'accés als jardins de la Comanda mitjançant una llinda de reforç, es va realitzar l'excavació per tal de cercar les restes d'un antic edifici del segle XI, es va obrir una antiga portalada d'accés a l'antic edifici (actualment donarien accés als jardins de la biblioteca), entre d'altres. Després de les obres iniciades l’any 2016 es planteja, enguany, la continuació dels treballs dins les restes del Castell de la Comanda i a la Plaça de l’Església es planteja, també, obrir el fossat que defensava l'església, per deixar a la vista l’escarpa de les parets de l’església i la paret de la contraescarpa del fossat. Per a fer-ho s'ha sol·licitat una nova subvenció, la qual ha estat concedida per un import de 22.000 euros. 

La visita guiada ens servirà per conèixer un bocí de la història del nostre poble i per saber com quedarà els voltants de l'Església i la Comanda un cop aquestes obres estiguin acabades. L'acte serà dut a terme per Lluís Bayona Prats, tècnic de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Girona, així com per Anna Maria Puig Griessenberger, arqueòloga que porta a terme l'excavació.

La visita guiada serà gratuïta i oberta a tot el públic.
Esperant que aquesta sigui del seu interès.

Salutacions cordials,