ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Gran èxit de participació a l’activitat “Fem dissabte a La Garriga d’Empordà d’Avinyonet”

Moltes gràcies a tots els voluntaris participants de la neteja!

Dissabte passat, 13 de maig de 2017, l’Ajuntament d’Avinyonet de Puigventós amb la col·laboració de l’Associació de GAS Mountain va organitzar una matinal de neteja a l’espai de la Garriga d’Empordà d’Avinyonet, sota el lema “Fem dissabte a la Garriga d’Empordà”.

El projecte s’emmarcava dins la campanya Let’s Clean Up Europe, que consisteix en una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

L’activitat va comptar amb un gran èxit de participació, cap a 40 voluntaris, que amb poc més de tres hores van recollir, aproximadament, 10 m3 de residus de la zona de la Garriga d’Empordà, classificats en vidre, envasos, pneumàtics, cartutxos de caça, runa, rebuig i voluminosos.

Per dur a terme l’acte es va seguir el camí que mena a l’antic abocador de Figueres (en terme municipal d’Avinyonet) tot passant per la Garrigueta i el Rec de les Costes. Mentre seguien la ruta i anaven recollint les deixalles, els participants van poder gaudir del paratge típicament mediterrani amb un excepcional patrimoni d'arquitectura de pedra seca que inclou feixes, parets, recs i barraques, construït i utilitzat pels habitants de la zona d'antuvi, i que requereix d'un esforç per conservar-lo i recuperar-lo.

Agraïm la col·laboració de tots el voluntaris! 

 

     

I informem que la brigada municipal també ha fet la seva feina: