ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Incendi a un habitatge de la urbanització Mas Pau

Els Bombers han apagat, aquest 2016, gairebé 770 focs en habitatge a les comarques gironines.

Benvolguts/des,

El passat dissabte 11 de febrer es va incendiar una casa al carrer Ronda de la urbanització Mas Pau. Sembla ser que el motiu de l'incendi va ser la deflagració de la caldera que hi havia al garatge de la casa.

Segons una notícia al diari El Punt-Avui, els Bombers han apagat, aquest 2016, a les comarques gironines, gairebé 770 focs en habitatge. Tot i que els casos augmenten durant l'hivern per l'ús d'estufes, segons explica Enric Cano, sotsinspector i cap d'emergències a Girona, molts focs es deuen a imprudències evitables a la cuina.

Cano explica que els Bombers tenen detectats tres tipus d'incendis en habitatges:

- CUINA. El foc més habitual és el que comença a la cuina, sovint per una distracció. En aquest sentit cal estar atents quan tenim alguna cosa al foc o al forn.
- XEMENEIES I ESTUFES. Una de les causes que provoca més focs en habitatges a les comarques de Girona és el mal manteniment de les xemeneies o per una mala combustió de les estufes. El aquest sentit cal netejar amb regularitat les llars de foc perquè s'hi acumula sutge i brutícia.
- INSTAL·LACIONS ELÈCTRIQUES. Sovint els focs també es declaren com a conseqüència d'una instal·lació elèctrica en mal estat.

El problema, més enllà del foc és el fum: "Molta gent pot pensar que el millor és ventilar perquè aquest surti. Al contrari: cal tancar portes, posar barreres al fum", afirma Cano. El cap de regió de Girona també recomana instal·lar detectors de fum que alerten si es produeix un incendi. "Són aparells molt econòmics i ens permetran tenir més temps de resposta", insisteix. Aquests detectors costen entre 6 i 20 euros, es poden trobar en qualsevol ferreteria o lloc especialitzat i són senzills d'instal·lar.

Per a més informació de seguretat a la llar consulteu el Tríptic "Més segurs a la llar".

     

Restem a la vostra disposició per resoldre qualsevol dubte.
Salutacions cordials,