ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Nova revisió de compostadors

Si sou compostaires, durant aquest mes de febrer rebreu una visita a domicili per tal de revisar l’ús del compostador.

Benvolguts/des,

Els informem que, si sou compostaires, durant aquest mes de febrer rebreu una visita a domicili per part de personal de l’empresa Terregada, per tal de revisar l’ús del compostador.

Als que teniu aprovat el descompte del 10% de la taxa d’escombraries, aquest s’ha anat aplicant d’ofici any rere any. El motiu de les revisions és garantir que el compostador està en ús i que, per tant, es pot seguir aplicant el descompte associat a aquesta activitat.
Si teniu qualsevol dubte respecte el compostatge, podeu aprofitar els coneixements del personal qualificat que farà les revisions.
Agrairíem que facilitéssiu aquesta visita al tècnic o tècnica que vindrà degudament identificada.

Per a qui no tingui un compostador a casa i vulgui informació pot trucar a l'Ajuntament o bé a la web municipal clicant aquí.

Restem a la vostra disposició per resoldre qualsevol dubte.

Salutacions cordials,

 

-Què és el compostatge casolà? És un procés natural de transformació de les restes orgàniques en compost. Cada habitatge esdevé gestor dels seus propis residus orgànics, restes de menjar i del jardí, mitjançant un compostador que es pot tenir en un racó del jardí.

 

-Per què és una gestió sostenible? Actualment més de la tercera part de les escombraries que es generen a casa són residus orgànics (restes de menjar,..). Aquests s’aboquen a l’abocador de Pedret i Marzà i barrejats amb a resta d’escombraries esdevé un problema ambiental, amb formació de lixiviats i car de gestionar. Per això ser compostaire és una ferma i senzilla aposta per la millora del nostre medi i territori.

 

-Què se n’obté? Del procés del compostatge se n’obté compost que és un adob natural similar a la terra vegetal, però molt més ric en nutrients. És totalment ecològic i té moltes qualitats per a la salut de les plantes: reté millor la humitat del sòl, compensa el pH i dóna estructura. Obtindrem adob propi per fer més bonic el nostre jardí o el propi hort.