ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Sessió informativa “Obligacions dels veïns per la prevenció d’incendis en la interfase urbana-forestal”

Com a propietari d’una casa o parcel·la urbana ubicada al nucli, a la urbanització Mas Pau o masos, pròxima a un terreny forestal amb alt risc d’incendi, us convoquem a la reunió que tindrà lloc el divendres 2 de desembre de 2016 a les 20 hores al Centre Cultural Puigventós d’Avinyonet de Puigventós com a subjectes afectats per les obligacions derivades de la Llei 5/2003 de prevenció d’incendis en nuclis, urbanitzacions, edificacions aïllades i instal·lacions.

SESSIÓ INFORMATIVA A CÀRREC DE LA GENERALITAT, LA DIPUTACIÓ DE GIRONA I EL CONSELL COMARCAL: “Obligacions dels veïns per la prevenció d’incendis en la interfase urbana-forestal”

Dins el programa d’assistència als ajuntaments per a la prevenció d’incendis forestals que porta a terme la Generalitat juntament amb la Diputació i amb col·laboració amb els Consells Comarcals, es farà una reunió al municipi d’Avinyonet de Puigventós per explicar als veïns del municipi les obligacions que s’han de complir en matèria de prevenció d’incendis segons la Llei 5/2003 de prevenció d’incendis.


dia: divendres 2 de desembre de 2016
Lloc: Centre Cultural Puigventós
Hora: 20:00 h

La Llei 5/2003 de prevenció d’incendis forestals té per objectiu protegir les persones i els béns que es troben en terreny forestal o a menys de 500 metres, sense excepcions.

El contingut i ponents:

• El Cap de la Regió d’Emergències de Girona, el Sr, Enric Cano, juntament amb la Sra. Maria Pipió de la Diputació de Girona explicaran als veïns com actuen els bombers en cas d’incendi forestal, quins són els riscs i com s’han d’autoprotegir. També s’exposaran les obligacions derivades de l’esmentada Llei que, entre d’altres, obliga als veïns a realitzar una franja de 25 metres al voltant de totes les edificacions, instal·lacions, nuclis i urbanitzacions. 
• Els ponents aniran acompanyats d’un representant del Cos d’Agents Rurals que contextualitzarà la situació del risc al municipi i resoldrà preguntes tècniques sobre la realització de les franges de prevenció d’incendis. 
• També hi assistirà un representant del Consell Comarcal que explicarà de quina manera el Consell pot col·laborar en el compliment d’aquestes obligacions.


OBLIGACIONS DE LES COMUNITATS DE PROPIETARIS O PROPIETARIS INDIVIDUALS

1. Assegurar l’existència d’una franja exterior de protecció d’almenys 25 metres d’amplada al voltant, lliure de vegetació seca i amb la massa arbòria aclarida que compleixi les característiques que s’estableixin per reglament.
2. Mantenir el terreny de totes les parcel·les i zones verdes interiors a la franja de protecció.
3. Mantenir nets de vegetació seca els vials de titularitat privada.