ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Avinyonet és notícia en matèria de residus.

Avinyonet de Puigventós, un dels municipis que més recicla de les comarques gironines, segons el diari El Punt Avui.

Segons una notícia publicada al diari El Punt Avui amb data 5 de novembre de 2015, Avinyonet seria el novè municipi de les comarques gironines en reciclatge net el 2014.

La notícia, amb títol "Més reciclatge que el 2013 però menys que el 2012 a les comarques gironines" destaca que el percentatge de recollida selectiva neta –un cop extrets els residus impropis que són els que no corresponen a la fracció on s'ha dipositat– es va situar l'any passat a les comarques gironines en el 30,24%, un punt per sota del global del país. En relació a altres anys, aquesta dada de 30,24% està 1,8 punts per sobre del 2013 (28,44), però vuit dècimes per sota de la xifra assolida el 2012 (31,03%).

Si parlem de comarques, el Gironès, amb un 36,17% de recollida neta, va superar el 2014 la Garrotxa (34,17%) i es va convertir en la comarca gironina amb més reciclatge net. També estan per sobre de la mitjana catalana el Pla de l'Estany (33,89%) i el Ripollès (33,30%). La pitjor continua sent, un any més, la Selva (24,71%). Pel què fa al registre de l'Alt Empordà pel 2014 aquest està en un 30,99% (en alça any rere any).

A nivell municipal, Avinyonet de Puigventós es troba en la novena posició, amb un 52,35% de reciclatge net, tot i no tenir el sistema de recollida "porta a porta", com els dos municipis amb un tant per cent més elevat a les comarques gironines (Vilablareig i Vilajuïga). Aquest sistema de recollida "porta a porta" és un dels més efectius per incrementar el reciclatge, perquè obliga el ciutadà a ser “responsable” de les escombraries que genera.

Les dues noves campanyes en matèria de residus que s'han realitzat els darrers mesos al municipi, la de millora de la recollida de la fracció orgànica i la de compostatge, intentem mantenir aquestes dades i fins i tot superar-les.
Agraïm a tots els veïns i veïnes d'Avinyonet de Puigventós el seu esforç i us animem a continuar reciclant més i millor!

Podeu consulta l'article sencer del diari clicant aquí.

Salutacions,