ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Inauguració del mirador de tortuga de rierol al Rissec

Presentació del projecte de millora de l'hàbitat de la tortuga de rierol al riu Rissec

Benvolguts/des,

El vicepresident tercer de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, el Director d’Àrea de Negoci de “la Caixa” a l’Empordà, Xavier Ponsatí, el president del Consorci Salines Bassegoda, Jaume Homs i l’Alcalde d’Avinyonet de Puigventós, Josep Maria Bartolomé, presentaran el divendres 6 de novembre a les 11h del matí, al Pont dels Soldats d’Avinyonet de Puigventós, el projecte de millora d’espais naturals i preservació de la biodiversitat als Espais d’Interès Natural de Salines Bassegoda, entre els quals hi ha el projecte de millora de l'hàbitat de la tortuga de rierol (Mauremys leprosa) al riu Rissec.

Posterior a l’acte de presentació s’ha organitzat una xerrada divulgativa per part de tècnics del Centre de Recuperació de la Tortuga de l’Albera, dirigida als alumnes de cicle superior de l’Escola Gonçal Comellas d’Avinyonet sobre la tortuga de rierol i l’ecosistema recuperat al Rissec.

El projecte ha consistit en la millora de l’hàbitat de la tortuga de rierol al Rissec. S’han realitzat tasques de neteja de l’engorjat i s’han instal·lat 33 metres de tanca, 18 dels quals són de tipus mirador amb espitlleres, amb la finalitat de preservar la tranquil·litat de l’espai i millorar l’ús públic, convertint-lo en un mirador.

Aquest projecte s’emmarca dins del conveni de col·laboració signat entre la Diputació de Girona i l’Obra Social “la Caixa”, que té un doble objectiu: d’una banda, conservar i millorar els espais naturals de la demarcació de Girona, i, de l’altra, propiciar la inserció laboral de grups amb risc d’exclusió social.

L’acte serà gratuït i obert a tot el públic. Us hi esperem!

Salutacions cordials,