ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Nova campanya de compostatge

Sabeu que el 45% de les escombraries que generem a casa són fàcilment reciclables?

Benvolguts/des,

Els informem que l’ajuntament té oberta una nova campanya de compostatge casolà per als habitants del municipi que ho desitgin. És una aposta clara per a assolir un municipi més sostenible en la gestió dels residus.

Si teniu interès en ser compostaires cal adreçar-vos a l’Ajuntament per realitzar la inscripció i pagar una fiança que se us retornarà als dos anys d’haver utilitzat el compostador. La fiança és de 30, 60 o 90 € en funció de la mida del compostador. Un cop inscrits, rebreu a domicili un compostador i tres visites d’assessorament gratuïtes a casa realitzades pels tècnics de Terregada:mpostatge casolà per als habitants del municipi que ho desitgin. És una aposta clara per a assolir un municipi més sostenible en la gestió dels residus.

- Primer assessorament: instruccions bàsiques per iniciar-se en el compostatge.
- Segon assessorament: garantir el funcionament adequat del compostador i resoldre els possibles dubtes.
- Tercer assessorament: primera collita del compost i explicar les aplicacions més òptimes en funció de les característiques del propi jardí.

A més, obtindreu una reducció del 10% de la taxa d’escombraries. Una manera justa d’afavorir les accions ambientalment sostenibles.

Val a dir que aquesta campanya està relacionada amb la de millora de la recollida selectiva de la fracció orgànica (les restes de menjar i de jardineria), endegada ara fa uns mesos i està pensada per a les persones que no tenen la possibilitat d'adquirir un compostador al no tenir jardí o hort i que han de llençar la matèria orgànica als contenidors marrons de les àrees d'aportació. Podeu trobar més informació d'aquesta altra campanya, a la nostra pàgina web, clicant aquí.

Estem a la vostra disposició per resoldre qualsevol dubte.

Salutacions cordials,

 

-Què és el compostatge casolà? És un procés natural de transformació de les restes orgàniques en compost. Cada habitatge esdevé gestor dels seus propis residus orgànics, restes de menjar i del jardí, mitjançant un compostador que es pot tenir en un racó del jardí.

 

-Per què és una gestió sostenible? Actualment més de la tercera part de les escombraries que es generen a casa són residus orgànics (restes de menjar,..). Aquests s’aboquen a l’abocador de Pedret i Marzà i barrejats amb a resta d’escombraries esdevé un problema ambiental, amb formació de lixiviats i car de gestionar. Per això ser compostaire és una ferma i senzilla aposta per la millora del nostre medi i territori.

 

-Què se n’obté? Del procés del compostatge se n’obté compost que és un adob natural similar a la terra vegetal, però molt més ric en nutrients. És totalment ecològic i té moltes qualitats per a la salut de les plantes: reté millor la humitat del sòl, compensa el pH i dóna estructura. Obtindrem adob propi per fer més bonic el nostre jardí o el propi hort.