ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Lluita i control de plagues 2015

L’Ajuntament d’Avinyonet de Puigventós està realitzant dos tipus de tractaments: per una banda, un tractament amb raticides, i per l’altra, un tractament contra el mosquit tigre, tant al poble com a la urbanització Mas Pau.

En relació al tractament per combatre el mosquit tigre, aquest consisteix en col·locar biocides als embornals sifònics amb l’objectiu d’inhibir la formació de larves de mosquit tigre, evitant que arribin a ser adults. L’estiu és l’època de l’any més favorable per al desenvolupament d’aquest insecte. Per això el tractament s’anirà aplicant periòdicament fins al mes d’octubre.

No obstant, i donat que les larves del mosquit tigre requereixen de petites quantitats d'aigua estancada per poder créixer (aigua acumulada en petits recipients com joguines, plat de testos, cendrers, galledes...), és fàcil que puguin desenvolupar-se en espais privats com jardins de cases, terrasses, etc. dificultant molt la intervenció de l'administració. La inaccessibilitat per part de l'administració a les propietats privades complica molt el control de les poblacions. És per això que el consistori recorda que la millor prevenció contra el mosquit tigre està a les mans dels propis ciutadans.

Per a més informació cliqueu aquí o aneu a l'apartat de L'Ajuntament / Serveis municipals / Medi ambient / Control de plagues / Mosquit tigre. També podeu consultar el nou tríptic informatiu.