ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Tractament amb herbicides

Tractament amb herbicides a finals d'abril i durant el mes de maig.

Els informem que l’Ajuntament ha iniciat una intervenció per eliminar les herbes de les voravies urbanes i altres espais públics a través de la fumigació amb productes que contenen aigua de glifosat, concretament amb Roundup. Aquests tractaments amb desherbants tindran lloc, periòdicament, durant les properes setmanes.

Segons ens han comunicat des del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, es tracta d’un herbicida d’ús comú habitual per parcs i jardins, amb un nivell de toxicitat baix, en comparació amb d’altres, i que són d’estesa aplicació.

Malgrat ser un producte autoritzat i específic per espais públics i zones verdes, donada la toxicitat d’aquest producte es prega evitar la recollida de flors i plantes, i vigilar amb la mainada, animals de companyia i bestiar que pugui resultar-ne afectat.

Val a dir que l’Ajuntament, volent aplicar el principi de precaució, s’ha posat en contacte amb empreses especialitzades i està estudiant la substitució d’aquests productes per d’altres de més innocus i segurs. La idea seria abandonar progressivament la fumigació amb herbicides. Seguirem informant.