ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Comunicació de crema

Comença el període de comunicació de crema: període comprès entre el 16 d'octubre i el 14 de març.

COMUNICACIÓ DE CREMA

En el període comprès entre el 16 d’octubre i el 14 de març les persones que tinguin previst fer foc en els terrenys forestals (definits a l’article 2 de la Llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya) i/o a la franja de 500 metres que els envolta, no necessiten d'una autorització administrativa però sí que hauran de fer una comunicació al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (ORDRE MAB/62/2003, de 13 de febrer, per la qual es despleguen les mesures preventives que estableix el Decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestal). Aquesta comunicació de crema, que es tramita davant de l'Ajuntament i que es deriva a l'Oficina comarcal del Cos dels Agents Rurals, només permet la crema de restes vegetals.

COM SOL·LICITAR-HO?
- Presencialment a l'Ajuntament.
- En la tramitació per internet el formulari de sol·licitud, signat i escannejat, el podeu adreçar a l'ajuntament via correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

En el models de sol·licitud cal fer constar com a dada obligatòria un mòbil de contacte. Aquest és un mitjà que pot utilitzar l'administració per enviar informació a les persones sol·licitants.

TAXES: No hi ha taxes associades a aquest tràmit.

 

AUTORITZACIÓ DE CREMA

Entre el 15 de març i el 15 d'octubre, queda totalment prohibit en els terrenys forestals (poblats o no per espècies arbòries) i en la franja de 500 metres que els envolta:

  • Encendre foc per a qualsevol tipus d'activitat, sigui quina en sigui la finalitat. Especialment no es poden cremar rostolls, marges i restes d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria ni fer focs d'esbarjo. Queda exclosa de la prohibició, dintre de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, la utilització dels fogons de gas i de barbacoes d'obra amb mataguspires. Tampoc es pot fer foc per a activitats relacionades amb l'apicultura.
  • Llençar objectes encesos.
  • Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l'inici d'un foc.
  • Llençar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc.
  • La utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Amb tot, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural pot autoritzar, de manera extraordinària, realitzar determinats treballs i activitats que suposen un risc d'incendi forestal. Per fer-ho cal adreçar-se a 'Oficina Comarcal del Departament.