ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Jornada tècnica. Barraques de pedra seca: principis de restauració

750px-Bandera_dAvinyonet_de_Puigvents.svg

Ens plau informar-vos de la jornada “Barraques de pedra seca. Principis de restauració” que tindrà lloc el proper dissabte 1 de desembre a les 9.00 hores al Centre Recreatiu Llersenc. Aquesta jornada forma part del projecte de cooperació “COL·LABORAx PAISATGE” que coordina ADRINOC, un projecte que pretén afavorir el coneixement del patrimoni de la pedra seca i els mecanismes i mètodes de gestió i protecció que es poden aplicar així com donar a conèixer experiències de valorització d’aquest patrimoni a través de propostes d’ús lúdic, turístic i educatiu.

Les construccions de pedra seca són l’element vertebrador del paisatge de La Garriga d’Empordà. Un paisatge excepcional, amb característiques úniques i un alt valor etnològic i constructiu. Les barraques de pedra seca es basen en uns principis constructius i unes tècniques senzilles, però que cal seguir al peu de la lletra.

En aquesta jornada, organitzada en una primera part teòrica i una segona pràctica, coneixerem i treballarem les tècniques de reparació de barraques pedra seca, un patrimoni tristament degradat i amenaçat a causa de l’abandó del seu ús. Ens centrarem en la detecció d’àrees amenaçades i reconstrucció de murs de càrrega i muntants.
Us adjuntem el programa de la jornada.

 
 

Proporcionat per iCagenda