ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
 

Let's clean up a Avinyonet!

Garriga_web
Categoria
Medi ambient
Data
Dissabte, 12 Mai 2018

L’Ajuntament d’Avinyonet de Puigventós i Gas mountain s’adhereixen a la campanya LET’S CLEAN UP EUROPE amb el projecte “Fem dissabte a La Garriga d’Empordà”.

DIA: 12 de maig de 2018.
HORA I LLOC DE TROBADA: 9h a la Plaça Pous i Pagès.
LLOC D’ACTUACIÓ: La Garriga d’Empordà, al terme municipal d’Avinyonet de Puigventós.

El proper dissabte 12 de maig de 2018, a les 9h del matí, se sortirà de la Plaça Pous i Pagès d’Avinyonet de Puigventós per fer una ruta per l’espai de la Garriga d’Empordà on es durà a terme l’acció “Fem dissabte a La Garriga d’Empordà”.

El projecte s’emmarca dins la campanya Let’s clean up Europe, que consisteix en una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc. 

L’acte serà organitzat per l’Ajuntament d’Avinyonet de Puigventós, amb la col·laboració de l’Associació Grup Amics Senderistes (GAS Mountain). La gestió per a la conservació de la biodiversitat i el patrimoni natural és una de les prioritats de l’Ajuntament d’Avinyonet de Puigventós. Així mateix, GAS Mountain té com a missió el foment de l’activitat esportiva al medi natural, mitjançant la pràctica de les diferents disciplines esportives, així com promoure la cultura del lleure. Per aconseguir la seva finalitat GAS Mountain col·labora en campanyes d’altres entitats amb les quals comparteix objectius i valors, com per exemple la promoció d’estils de vida saludables, la solidaritat o el respecte i la preservació del medi ambient. Aquest és el cas de Let’s Clean Up Europe.

Per dur a terme l’acte es fa una crida al voluntariat per tal de fer una matinal de neteja del camí que duu a la zona de Les Clotes (entre els termes municipals de Llers, Vilanant i Avinyonet), passant per nombroses barraques de pedra seca. Els voluntaris seguiran la ruta i aniran recollint els residus que vagin trobant pel camí.

Posteriorment a l’esdeveniment es valorarà la diferent tipologia de residus recollits i es pesaran. En una segona fase les deixalles recollides s’abocaran a la deixalleria més propera.

L’actuació suposarà la restauració d’una zona de la Garriga d’Empordà, paratge típicament mediterrani amb un excepcional patrimoni d'arquitectura de pedra seca que inclou feixes, parets, recs i barraques, construït i utilitzat pels habitants de la zona d'antuvi, però que ha arribat als nostres dies força abandonat i que requereix d'un esforç per conservar-lo i recuperar-lo.

L’acció és una oportunitat única per incrementar el nivell de conscienciació sobre el problema de la brossa i ajudar a canviar el comportament de la gent mitjançant accions de retirada de residus, així com accions de conscienciació de promoció de la reducció, la reutilització i el reciclatge dels residus que es generen.

INSCRIPCIONS:

Per a més informació:

AJUNTAMENT D’AVINYONET DE PUIGVENTÓS
c/ Ajuntament, 4
17742 Avinyonet de Puigventós
Tel. 972547069
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

GAS MOUNTAIN
Mòb. 677026489
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 
 

Proporcionat per iCagenda