ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Donació de sang

banc_de_sang

Vine a donar sang el dimarts, 16 d'abril de 18:30h a 21h, a la Sala de La Societat d'Avinyonet.

Per què cal que jo doni sang?
La donació de sang és un acte solidari i de participació ciutadana que beneficia el conjunt de la societat.
Per a tu és un moment, per a molts malalts pot suposar la vida
La donació de sang és un acte senzill, segur, gens dolorós, i assistit per professionals especialitzats en tot moment. Per a tu, no comporta cap risc, però, en canvi, per a malalts de tot el territori, pot suposar avançar en el seu procés de curació.
Les donacions altruistes, l'única font d'obtenció
Malgrat els avenços mèdics i tecnològics, ara per ara, la sang no es pot fabricar i tan sols es pot obtenir de les donacions altruistes de les persones.
Cada donació pot ajudar fins a tres malalts diferents
Com que de cada donació de sang s'obtenen tres components sanguinis diferents amb aplicacions pròpies, podem afirmar que podem ajudar fins a tres malalts diferents.
La sang i els seus components tenen una vida limitada
Els concentrats d'hematies es conserven 42 dies; el plasma es conserva 1 any ; les plaquetes es conserven 5 dies
L'ús és diari: cada 3 segons, algú necessita sang a Catalunya
La necessitat de sang és constant i, per tant, també ho han de ser les nostres donacions. Cada dia, tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d'intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions.
La donació, un acte quotidià
La donació no ha d'estar lligada a situacions de tragèdia o d'emergència sinó que ha de ser un acte quotidià i habitual a les nostres vides. Només donant sang amb regularitat, disposarem sempre de sang suficient i segura en estoc.
Recordem que els homes poden donar fins a 4 vegades a l'any i les dones, 3, sempre i quan es respecti l'interval mínim de dos mesos entre donacions.
Un ús creixent de la sang
La transfusió de sang o dels seus derivats s'ha convertit en una part imprescindible en l'actual assistència sanitària. L'increment de l'esperança de vida, la creació d'unitats de medicina intensiva, i les necessitats importants i constants d'alguns malalts, abans considerats irrecuperables, fan que la demanda de sang sigui creixent.

 
 

Proporcionat per iCagenda