ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

IV Ruta literària Josep Pous i Pagès

La IV Ruta literària Josep Pous i Pagès anirà a càrrec d'Esther Pagès. L’any passat, entre les efemèrides literàries, el Govern va aprovar la commemoració de Josep Pous i Pagès, amb motiu del 150 aniversari del seu naixement, al costat de figures històriques com el rector de Vallfogona o Anselm Turmeda, o altres representants més contemporanis de la nostra cultura, com Gabriel Alomar, Jaume Vidal Alcover o Eugeni Xammar, per citar alguns noms.

L’Ajuntament d’Avinyonet de Puigventós ja ha organitzat anteriorment tres itineraris pel poble o per la Garriga, i per la Festa major de Pasqua d’enguany, se suma a aquesta celebració amb la IV Ruta Josep Pous i Pagès a Avinyonet de Puigventós: la Garriga i el poble, amb la proposta de fer-ne un tastet d’ambdues.

L’itinerari que seguirem és fruit del Treball de Final de Màster "Josep Pous i Pagès. Proposta de cinc rutes literàries" d'Esther Pagès Comelles, presentat l’any 2009 a la UdG, centrat en tres obres primerenques de l’autor: Per la vida (1903), Quan es fa nosa (1904) i Revolta (1906). Posteriorment s'hi ha afegit algun fragment de De la pau i del combat (1948). Dues d’aquestes cinc rutes estan ubicades al terme municipal d’Avinyonet de Puigventós, i ens permetran comparar els escenaris literaris del passat amb els racons actuals.

Sortirem de la Plaça Josep Pous i Pagès, amb la intenció de fer un itinerari d’aproximadament dues hores per la Garriga entre l’anada i la tornada, amb un pica-pica abans d’arribar al poble. Continuarem amb l’itinerari pel nucli històric, tot llegint alguns dels textos més significatius sobre l’església, la comanda, etc. Comptarem, a més, amb la col·laboració de Joan Trayter per al context històric.

 

 

 
 
 

Proporcionat per iCagenda