ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Festa de Pasqua 2024 a Avinyonet de Puigventós

IMG_3797

El diumenge 31 de març i dilluns de Pasqua, 1 d'abril de 2024 respectivament, celebrarem la festa de Pasqua a Avinyonet de Puigventós. Es duran a terme una sèrie d'activitats que podeu consulta al cartell general:

   

La Festa de Pasqua començarà amb la IV Ruta literària Josep Pous i Pagès, a càrrec d'Esther Pagès. L’any passat, entre les efemèrides literàries, el Govern va aprovar la commemoració de Josep Pous i Pagès, amb motiu del 150 aniversari del seu naixement, al costat de figures històriques com el rector de Vallfogona o Anselm Turmeda, o altres representants més contemporanis de la nostra cultura, com Gabriel Alomar, Jaume Vidal Alcover o Eugeni Xammar, per citar alguns noms.

L’Ajuntament d’Avinyonet de Puigventós ja ha organitzat anteriorment tres itineraris pel poble o per la Garriga, i per la Festa major de Pasqua d’enguany, se suma a aquesta celebració amb la IV Ruta Josep Pous i Pagès a Avinyonet de Puigventós: la Garriga i el poble, amb la proposta de fer-ne un tastet d’ambdues.

L’itinerari que seguirem és fruit del Treball de Final de Màster "Josep Pous i Pagès. Proposta de cinc rutes literàries" d'Esther Pagès Comelles, presentat l’any 2009 a la UdG, centrat en tres obres primerenques de l’autor: Per la vida (1903), Quan es fa nosa (1904) i Revolta (1906). Posteriorment s'hi ha afegit algun fragment de De la pau i del combat (1948). Dues d’aquestes cinc rutes estan ubicades al terme municipal d’Avinyonet de Puigventós, i ens permetran comparar els escenaris literaris del passat amb els racons actuals.

Sortirem de la Plaça Josep Pous i Pagès, amb la intenció de fer un itinerari d’aproximadament dues hores per la Garriga entre l’anada i la tornada, amb un pica-pica abans d’arribar al poble. Continuarem amb l’itinerari pel nucli històric, tot llegint alguns dels textos més significatius sobre l’església, la comanda, etc. Comptarem, a més, amb la col·laboració de Joan Trayter per al context històric.

 

 

A les 13:30h, ARROSSADA POPULAR al Parc de l'Avinguda Moisès Broggi. Imprescindible compra prèvia de tiquet a l'Ajuntament. Termini fins el 5 d'abril. Preu: 15 euros. El menú consta de:

Amanida
Arròs 
Postres
Aigua, vi i gasosa
Recordeu portar plat, got i coberts!

I tot seguit, concert amb Versions de Tona Gafarot.
 
 
 

Pel què fa al Taller de recol·lecció i usos de la farigola de diumenge, constarà de:
- nova recepta de sopa de farigola.
- una sorpresa més!

Inscripcions a telèfon 678 540 808 (només per WhatsApp). Data límit d'inscripcions: fins dilluns de setmana santa, o dimecres sant. Portar un got/tassa i una cullera.

 

A continuació els mostrem el cartell de l'Aplec de Santa Eugènia, també en el marc de la festa de Pasqua.

 

Sota aquestes línies trobareu informació del Menú Homenatge a la gent granA les 14:00 h, us convidem a un dinar al Restaurant-Bar “La Societat” a la pl. Pous i Pagès.

Seguidament, hi haurà una actuació musical a la Sala de la Societat.

El menú consta de:

Aperitiu
Canelons de foie amb crema de bolets

Per triar entre:
“Bacallà amb samfaina” o
“Rodó de vedella amb salsa”

Pastís de llimona
Cafè + bunyol de l'Empordà
Copa de cava

Pa, vi, aigua.

El preu del menú pels acompanyants és de 25€.

També hi ha un menú infantil que consisteix en: Macarrons a la bolonyesa, escalopa de llom i patates fregides. Ou de Pasqua. Aigua o Refresc. El preu és de 10€.

És imprescindible la confirmació de la vostra assistència i del nombre d´acompanyants, així com del plat del menú que trieu, abans del dia 25 de març de 2024. Per fer-ho us podeu adreçar o trucar a l´Ajuntament de dilluns a divendres de 9:00 a 14:00h (excepte els dimarts).

 
 

Proporcionat per iCagenda