ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Donació de sang a Avinyonet de Puigventós

banc_de_sang

AVINYONET DE PUIGVENTÓS ACULL UNA CAMPANYA DE DONACIÓ DE SANG

Serà dijous 3 de juny, a La Societat, de 17:00h a 21:00h.

El desconfinament comarcal ha fet baixar les donacions de sang

  • El Banc de Sang anima als donants a venir després del descens de donacions.
  • L’augment de la mobilitat ha fet baixar les donacions de sang, i les necessitats dels hospitals es mantenen.
  • Ara pots veure quantes persones donaran sang en els propers dies a donarsang.gencat.cat.

El pla de desconfinament a Catalunya ha fet baixar les donacions de sang. S’ha registrat un descens de donacions de fins un 25% amb l’obertura de la mobilitat.

Els hàbits de la ciutadania s’han anat modificant a causa de la Covid, mentre que els hospitals mantenen les necessitats per als malalts. Ara, l’estat de les reserves a Catalunya es troba en 6 dies, quan l’òptim són 10.

Reserves dia a dia

Amb la nova actualització a la pàgina web donarsang.gencat.cat, hi pots trobar un espai per poder visualitzar, a temps real, l’estat de les reserves de les lliteres dels propers dies. D’aquesta manera, el donant pot apuntar-se els dies que és més necessari.

Arran de la Covid, és convenient reservar hora per donar sang a qualsevol dels hospitals de Catalunya on hi ha un espai fix per donar sang cada dia i també a les campanyes mòbils. D’aquesta manera, s’eviten acumulacions i es mantenen les mesures de seguretat per prevenir la Covid.
Cada dia calen al voltant de 1000 donacions per poder garantir el subministrament de components sanguinis a totes les persones que ho requereixin.

La baixada de donacions afecta les plaquetes, ja que són el component sanguini amb una vida més curta. Caduquen al cap de 5 dies i cal unir les donacions de sang, de fins a 5 persones, per aconseguir una dosi necessària per a un sol pacient.

Per venir a donar sang reserva la teva llitera a través del web donarsang.gencat.cat. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

- Tenir entre 18 i 70 anys.
- Pesar 50 quilos o més.
- En cas de ser dona, no estar embarassada. 

 
 

Proporcionat per iCagenda